Myter om succesfulde forandringer – kræver forandringsforståelse

Uden en grundlæggende forandringsforståelse, kan du som leder ikke gennemføre en forandring, med succes.

Det er nødvendigt, at forstå hvilke grundlæggende elementer som en forandring består af, og hvordan du som leder kan påvirke og planlægge resultatet af forandringen.

Som leder, er du også nød til at forstå de mest almindelige overbevisninger – myter – om forandringer, og ledelse af forandring:

  • Er de sande eller er det myter?
  • Er modstand mod forandring en naturlig del af en forandring, eller kan det undgås?
  • Kræver en forandring en stærk leder med en færdig plan, så medarbejderen ved hvad der skal gøres, eller skal planen være fleksibel?
  • Skal lederen informere medarbejderen om en forestående forandring førend, alle informationer er kendte, eller er det bedre at vente indtil, informationerne er kendte?

7 myter om forandringer

Lad os se på nogle få af de myter som eksisterer om forandringer, og som er en udbredt opfattelse og overbevisning, og som mange har accepteret som rigtige.

Myte nr. 1: Det eneste som er konstant er forandringer

I bogen Built to Last, mener Jim Collins og Jerry Porras at “en visionær virksomhed, næsten religiøst beskytter sine kerneværdier, og at virksomheden sjælden eller aldrig, ændre disse kerneværdier.

Kerneværdierne, i den visionære virksomhed, danner et solidt fundament som ikke forandre sig, hverken i den normale udvikling eller ved nye trends.”

Nogle virksomheders værdier har været intakt i mere end 100 år, og har dannet pejlemærke for virksomheden i århundrede.

Virksomhedens fastholdelse og vedligeholdelse af sine kerneværdier standser imidlertid ikke organisationens ønske om at gøre fremskridt, og at gøre tingene bedre. Og virksomheden vil forandre og tilpasser sig uden at gå på komprimer med dens kerneværdier.

Så virksomhedens kerneværdier kan også være konstant!

Myte nr. 2: Konflikter i et forandringsforløb skal undgås

 
Du skal være medlem, hvis du vil læse hele artiklen - tilmeld dig GRATIS her - eller login.
Log påTilmelding GRATIS