Kontrol af modstand og forandringsprocessen kræver disciplin

ForandringsprocessenAt kunne håndtere og eliminere modstand mod forandring, kræver disciplin. Måske en meget mere disciplineret håndtering af forandringer end virksomheden hidtil har gjort.

Forandringsledelse eller projektledelse i forandringsprocessen

Ofte sammenlignes forandringsledelse med projektledelse.

Måden som projektet planlægges, implementeres og testes på kan nemt benyttes når en forandring skal gennemføres. Og projektledelse er ofte en kendt og etableret metode i organisationen.

ForandringsprocessenFordelen ved projektledelse er også, at det giver den ansvarlige for forandringsprojektet, kontrol over forandringsprojektet.

Kontrol over de aktiviteter som skal gøres, af hvem, og på hvilket tidspunkt.

Projektledelse gør det lettere for alle, sproget er nemt at forstå, og der er veldefineret processer.

Men et forandringsprojekt er andet end projektledelse – det kræver Forandringsledelse.

Forandringsprocessen og risikoen for modstand

Nogle forandringer er små justeringer som kun berører ganske få personer. Andre er store forandringer som er fundamentale, og som berører tusinder af medarbejdere over hele verden.

Uanset størrelsen af forandringen er risikoen for modstand den samme.

Hvordan struktureres forandringsprocessen

ForandringsprocessenDet samme gælder forandringsprocessen, som også er den samme, og som du er nød til at følge. Men måden hvordan du strukturerer forandringsprocessen ændrer sig efter forandringen størrelse og vigtighed.

Jo flere medarbejdere som er berørte af forandringen, jo mere nødvendig er det med en struktureret og organiseret forandringsproces, ligesom antallet af projektplaner, indsamlede data, regneark og rapporter vil øges.

At estimere præcist hvor mange arbejdstimer som er nødvendig, hvor meget data som skal indsamles, hvor mange medarbejdere som du skal tale med osv. kan du kun estimere pr. erfaring. Og det er i denne situation at din dømmekraft står sin prøve.

Hvordan starter du forandringsprocessen?

Du skal være medlem, hvis du vil læse hele artiklen - tilmeld dig GRATIS her.
Log påTilmelding GRATIS