Daryl Connor – forandringskapacitet

Det kræver kræfter at foretage en forandring!

Forandringskapacitet er evnen til at tilpasse positive eller negative forandringer med vores forventninger.

Forandringskapacitet er vores evne til at modtage og bearbejde forandringer.

Det kræver kræfter, psykiske som fysiske, at foretage et skift – en forandring.

Omkostninger ved en forandring omfatter manglende psykiske energi, stress og reducerer udholdenheden og helbredet.

Vi har alle et vist antal forandringspoint

Ethvert menneske, gruppe eller organisation her et vist antal forandringspoint til rådighed for forandringer.

Disse point repræsenterer det enkelte menneskes forandringskapacitet. Ingen har en ubegrænset mængde af point til rådighed.

Men fleksible medarbejdere har lært hvordan de øger deres forandringskapacitet – antallet af point – og hvordan forandringskapaciteten administreres bedst muligt for den enkelte person.

Hvis vi skal modtage og bearbejde flere forandringer end vi har point til, så overskrider vi vores grænser – vores forandringskapacitet.

Grænserne for det enkelte menneske er dels bestem af personens intellektuelle og psykiske forudsætninger, men andre forhold kan være mindst lige så afgørende.

En person som har fået konstateret en alvorlig sygdom – som vil beslaglægge hele personens forandringskapacitet eller mere end det med at forholde sig til den forandring som sygdommen indebærer – vil ikke have kræfter til (point) samtidig at skulle bearbejde og forholde sig til en væsentlig forandring.

Hvad er forandringskapacitet?

Daryl ConnerChange Management Expert giver i bogen: “Managing at the Speed of Change” et eksempel på hvad forandringskapacitet er.

Hvis du forestiller dig, at du har en forandringskapacitet på 600 point. Hver gang en begivenhed presser sig på, kræver det din stillingtagen og at du forholder og bearbejder begivenheden. Bearbejdningsproces koster nogle point af din forandringskapacitet.

19136863

Du skal være medlem, hvis du vil læse hele artiklen - tilmeld dig GRATIS her.
Log påTilmelding GRATIS