fbpx

Maslow

Maslow har opdelt behovene i en rangordning et behovshierarki: Fysiske behov, Tryghed og sikkerhed, Fællesskab, samhørighed, Værdisættelse af andre og Selvrealisering.

Abraham Maslow (1908-1970) er en af de største psykologer, der har virket indtil dato. Maslow er mest kendt for sin behovs- og motivationsteori, som forsøger at forklare, hvad der får mennesker til at handle – hvad der er drivkraften bag menneskelig handling.

Motivation

Motivationsteori. Motivation er en vigtig drivkraft i alle forandringsprocesser. Motivationen fremmes bedst hvis den enkelte kan se en mening, med det man laver

Læs mere

Motivation Maslow

Motivationsteori Maslow. Motivation kommer af uligevægt i forhold til niveau. Det er dog ikke altid at behovene niveauerne sig i de grupper som Maslow har foreslået.

Læs mere

Maslows behovspyramide

Maslows behovspyramide – De fem motivationsbehov. Efterfølgende kan du læse mere om Maslows behovspyramide Fysiske behov,Trygheds behov, Sociale behov, Ego behov Selvrealiserings behov.

Læs mere

Abraham Maslow

Abraham Maslow behovspyramide motivationsteori betragtes som grundlæggeren af den humanistiske psykologi tilfredshedsteori

Læs mere

Maslow bøger og artikler

Maslow bøger og artikler. I sine senere bøger Toward a Psychology of Being og The Farther Reaches of Human Nature udvider Maslow sin behovspyramide med selvrealiseringsbehovene eller de transcendente værdier og behov.

Læs mere
Indlæser